Bobke - Kwispel & Kompanie-9.jpg
 

Advies

 
lijn.png
 
Before you get a dog, you can’t quite imagine what living with one might be like. Afterward, you can’t imagine living any other way.
— Caroline Knapp
 
lijn.png
 

Je wil graag een hond (of een tweede) en liefst zo snel mogelijk. Uiteraard kan je snel naar de winkel rennen en daar het schattigste snoetje kiezen. Of niet? Neen, liever niet. Het best kan je iets doordachter te werk gaan, dit kan namelijk grote teleurstellingen voorkomen (zowel voor jezelf als voor je toekomstige viervoeter). Maar eerlijk is eerlijk, tussen al die verschillende mogelijkheden aan rassen, fokkers, dierenasielen,... is het soms moeilijk om het bos door te bomen te zien. Gelukkig is Kwispel & Kompanie er om een helpende hand (of poot) te bieden!

pootkopie.png

Past het Ras dat ik wil bij mij?

Elk ras is oorspronkelijk gefokt voor een bepaald doel (denk maar aan Border Collies die schapen hoeden, de Dobermann die een dreigende waakhond is, de Beagle als onverstoorbare spoorzoeker,...). Hierdoor heeft elk ras ook bepaalde behoeftes. Je kan een Beagle bijvoorbeeld het perfecte hondje vinden: niet te groot, niet te klein,  kort haar, mooie kleurtjes, een schattig snoetje en zachte oren waar je niet van kan afblijven. Deze klepper is echter onvermoeibaar en kan behoorlijk koppig zijn. Wanneer je op voorhand weet dat je geen 2 uur per dag tijd hebt om stevige wandelingen te maken en je niet veel energie in zijn opvoeding wil steken, kan je beter een ander ras kiezen. 
Kwispel & Kompanie helpt je een hond te kiezen die echt past bij je gezin en bij je levensstijl.

pootkopie.png

Waar koop ik mijn hond?

Net zoals het doordacht uitkiezen van een hondenras, is het doordacht uitkiezen van de plaats waar je je toekomstige hond koopt minstens even belangrijk. Koop je je hond bij een broodfokker, is de kans groot dat je zeer snel op gezondsheidsproblemen en / of gedragsproblemen zal stuiten bij je nieuwe lieveling. Ga liever naar een erkende fokker of adopteer een hond uit het asiel.
Kwispel & Kompanie ondersteunt je bij het maken van deze  keuzes. Indien gewenst ga ik zelfs mee ter plaatste om te kijken of het echt wel goed zit.

 

pootkopie.png

Kan dat, een Tweede hond?

Ook wanneer je reeds een hond in huis hebt en je overweegt een tweede hond, is het belangrijk om een doordachte keuze te maken. Veel mensen kopen een tweede hond om de hond die ze reeds hebben een beter leven te geven. Ze gaan van de veronderstelling uit dat hun hond het op prijs stelt wanneer er een soortgenoot bijkomt. Dit kan inderdaad zo zijn, maar soms helaas ook niet. Vaak wordt de impact van een tweede hond onderschat, zowel de impact op je eigen leven als de impact op het leven van je eerste hond.
Kwispel & Kompanie biedt ondersteuning in het kiezen van het juiste kameraadje voor je eerste hond.

 

pootkopie.png

Adviesgesprek

Indien je hulp wenst bij het uitkiezen van een ras en / of een goede fokker, mag je steeds contact opnemen voor een adviesgesprek.

  • Prijs: 25 euro (exclusief kilometervergoeding)