Speel-O-Theek

Je kan er tegenwoordig nog maar moeilijk omheen: hondenpuzzels. Bijna elke dierenspeciaalzaak verkoopt ze. En terecht! Puzzelen zorgt ervoor dat je hond zijn grenzen gaat verleggen, zowel fysiek als mentaal. Je hond komt voor nieuwe uitdagingen te staan en succesvolle ervaringen geven hem meer zelfvertrouwen.  Daarnaast gaat puzzelen ook verveling tegen. Verveling zorgt vaak voor problemen: je hond gaat dingen slopen, wordt lui, vertoont probleemgedrag,…
Hondenpuzzels zijn er voor elk niveau, voor de overactieve (jonge) hond tot de stijvere en strammere senior, maar ook voor honden met een blessure is hersenwerk een goede afleiding.  Wist je trouwens dat een kwartiertje hersengymnastiek gelijk staat aan een wandeling van meer dan een uur? Dit is dus een goede aanvulling op de dagelijkse wandeling!

Bij Kwispel & Kompanie kan je puzzels en andere hondenspelletjes huren. Hondenpuzzels zijn over het algemeen relatief duur in aankoop en eens je hond doorheeft hoe een puzzel in elkaar zit en hij telkens opnieuw dezelfde puzzel moet oplossen, is de fun er vaak snel af. Door het huren van puzzels hoef je zelf niet te investeren én kan je vaker afwisselen en je hond zo ook meer plezier gunnen! 

Hoe het werkt

 Als je besluit om een of meerdere puzzels te huren, betaal je 5 euro per puzzel. Daarnaast vraag ik een waarborg van 15 euro per puzzel. Je ontvangt deze waarborg terug wanneer je de puzzel onbeschadigd en volledig inlevert.  Je mag de puzzels een week huren, maar verlening is mogelijk (5 euro per week).
Puzzels worden steeds opgehaald bij en terug gebracht naar Kwispel & Kompanie.

 
 
lijn.png
 
 
 

FLIP BOARD

Dit spel bestaat uit verschillende onderdelen, waardoor het extra uitdagend is voor je hond. Er zijn pionnen, dekseltjes en schuifjes waaronder je snoepjes kan verstoppen. Je hond moet deze verstopplaatsen openen met zijn neus of poot.

BRAIN TRAIN CUBE

Een motivatie- en denkspel met verschillende functies en moeilijkheidsgraden. Snoepjes worden verborgen in de lades en je hond moet deze met zijn neus of poot open schuiven. Het kan extra moeilijk gemaakt worden door de lades te vergrendelen met pinnen. Je hond moet dan eerst de pin uit het blok halen voor hij de la open kan schuiven.

 

GREEN FEEDER

Dit lijkt misschien wel op een antischrokbak en eigenlijk heeft het ook hetzelfde principe. Maar onderschat dit niet! Door de extra grootte en diepte is het nemen van snoepjes of voer een ware uitdaging voor je hond.

DOGGY BRAIN 2 IN 1

Een 2 in 1 motivatie- en denkspel. Snoepjes kunnen in een van de gaten onder de kegels worden gelegd. De andere kant van het bord is een schuifspel. Je hond moet met zijn neus of poot de schuifklep de goede kant opschuiven.

 

THE MOVER

Dit spel bestaat uit 2 kegels en diverse kleine kommetjes en lades. Je hond moet deze openen om zijn snoepjes te krijgen. De moeilijkheidsgraad kan bij dit spel gemakkelijk worden opgeschroefd.

TREAT SPINNER

Je hond zal al spelend snoepjes uit de spinner moeten proberen te laten vallen. Door de groene discs groter en kleiner te maken, kan je zelf de moeilijkheidsgraad bepalen. Hierdoor is deze puzzel voor zowel de beginner als de gevorderde een uitdaging.

 

SNACK BOTTLE

Vul de fles met snoepjes. Door de aangehechte rubberen bal met noppen en het touw is het voor je hond een hele uitdaging om deze snoepjes uit de fles te krijgen. Daarnaast masseert en voedt de bal met noppen het tandvlees.

SLIDE & FEED

Een combinatie van een antischrokbak (vergelijkbaar met de Green Feeder hierboven) en een spelletje waarbij dingen verschoven moeten worden om bij de snoepjes te raken. Een ideaal spelletje voor de beginnende hond.

 

GAMBLING TOWER

Bij dit strategisch spel moet je hond de schijven in de juiste volgorde verschuiven om zijn snoepjes te krijgen.

GROENTENSPEL

Dit speelgoed heeft 6 speelballen in verschillende kleuren. Door het verplaatsen van de ballen zal je hond zijn snoepjes vinden, dit leg je immers onder de ballen. Ideaal voor de beginner!

 

POKER BOX

Veelzijdig bordspel met 5 verschillende spelvariaties. Je hond moet de bijbehorende onderdelen op verschillende manieren openen om bij zijn beloning te raken.

SNUFFELMAT

De snuffelmat, misschien wel de grote klassieker onder de denkspelletjes. Verstop snoepjes in de mat en laat je hond ze zoeken. Ideaal voor de beginner.

 

TURN AROUND

Je hond zal al spelend snoepjes uit de spinner moeten proberen te laten vallen. Door de groene discs groter en kleiner te maken, kan je zelf de moeilijkheidsgraad bepalen. Hierdoor is deze puzzel voor zowel de beginner als de gevorderde een uitdaging.
Voor grote honden hebben we een zelfgemaakt groter model ter beschikking!

9200000033433109.jpg

Spellen voor honden

Geen spelletje, maar wel een boek vol spelletjes. In dit boek staan allerlei snuffel- en denkspelletjes die je gemakkelijk zelf kan maken met huis - tuin - keuken materiaal. Een aanrader voor wie zelf creatief aan de slag wil!