Charlie & Bisou-28.jpg
 

Training

 
lijn.png
 
Money can buy you a fine dog, but only love and commitment can make him wag his tail
— Kinky Friedman
 
lijn.png
 

Eindelijk heb je die langverwachte pup in huis, yes! En uiteraard wil je die lieve schattige snoet een goede opvoeding geven. Maar dan komt de grote vraag: waar ga je met je puppy naar school? Wel, al eens individuele puppylessen overwogen?

INDIVIDUELE LESSEN

Ik geef hieronder een aantal voordelen van  individuele training die je bij Kwispel & Kompanie kan volgen.

 • De puppy-periode is de belangrijkste periode in een hondenleven, want hier wordt immers de basis voor de verdere ontwikkeling gelegd. Het is dan ook zeer belangrijk dat de puppy de verschillende ontwikkelingsstadia goed doorloopt.
  In de meeste hondenscholen zijn pups pas welkom vanaf de leeftijd van 12 weken (dit omwille van inentingen). Eigenlijk is dit bijzonder jammer, want net de socialisatieperiode voordien (van 8 tot 12 weken) is bijzonder belangrijk.

 • Jij en je pup krijgen mijn volledige (exclusieve) aandacht! Als je een uur naar een klassieke hondenschool gaat, zit je al snel met minstens 10 pups op hetzelfde terrein. Een eenvoudige rekensom leert ons dat je dan maar 6 minuten aandacht mag verwachten van de instructeur. En als er dan nog eens een pup tussen zit die net wat meer aandacht nodig heeft, is dat nog minder. En dan moet je er ook nog de tijd af trekken van de instructeur die uitleg geeft.

 • Een terrein delen met andere pups betekent ook dat je eigen pup (en jij misschien ook wel met al die schattige snoetjes bij elkaar) het ongelooflijk moeilijk heeft om zich te concentreren. Met een individuele training zorg je ervoor dat je pup sneller en gerichter vooruitgang zal maken, zonder al te veel afleiding. We kunnen er zelf voor zorgen wanneer we de afleidingen groter gaan maken en welke deze zijn (want je pup moet op termijn natuurlijk ook wel luisteren bij afleiding).

 • We werken volledig op jouw tempo en vooral op het tempo van je pup. Geen druk dus wanneer een oefening iets moeilijker gaat. Of we kunnen sneller vooruit wanneer het juist heel vlot gaat.

 • Stuit je op bepaalde problemen waar je niet direct raad mee weet? Ook daar kunnen we bij stilstaan en dit bespreken. Indien de problemen zeer specifiek zijn aan jou leef- en gezinssituatie, heb je meteen hulp op maat.

 • Regen? Te warm? Te koud? Geen probleem! Ik kom aan huis, indien het slecht weer is kunnen we perfect binnen oefenen.

 • Daarnaast bepalen we aan de hand van jouw agenda ook samen wanneer de begeleide lessen plaatsvinden. Je bent dus niet afhankelijk van de opgestelde momenten van de hondenschool.

 • Tenslotte werk ik niet alleen met je pup, maar er kan ook gewerkt worden met het volledige gezin. Ook eventuele kinderen dus. Je hond heeft tenslotte niet één “baas”, maar ook hij maakt deel uit van het gezin. Net daarom is het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om met de pup te leren omgaan en oefeningen aan te leren.

WAT MET DE SOCIALISATIE?

Ook dit is natuurlijk belangrijk! Wandelen met je pup en hem laten spelen en snuffelen met andere honden, maken ook een belangrijk deel uit van de opvoeding. Maak hiervoor tijd en vraag aan mensen met een hond of je pup kennis mag maken. En je slaat trouwens twee vliegen in één klap: op de hondenschool maakt je hond enkel kennis met andere pups, hier komt hij meteen in contact met allerlei verschillende maten en leeftijden. Ook bezoekjes aan de hondenweide (wanneer je pup al zijn inentingen heeft gehad) dragen hieraan bij. Eventueel kan ik ook mijn eigen honden meebrengen.

JE HEBT INTERESSE OF WIL MEER INFO?

Kijk dan zeker hieronder, waar je een overzicht krijgt van de verschillende cursussen.

Indien je bepaalde gedragsproblemen ervaart bij je hond, neem je best eens een kijkje bij coaching.

pootkopie.png

Puppycursus

Dit pakket bestaat uit  ongeveer 10 lessen om enkele verschillende basiscommando’s aan te leren. Denk hierbij aan zit, lig, plaats, blijf,... Ook enkele specifieke commando's die jij wenst , kunnen hier aangeleerd worden. Daarnaast krijg je ook hulp bij zindelijkheidstraining, eventuele benchtraining (auto)benchtraining,… Tijdens deze lessen kunnen we niet alleen kijken naar het aanleren van bepaald gedrag, maar ook naar het afleren van bepaald gedrag en hoe je eventueel probleemgedrag in de toekomst kan voorkomen.

 • Duur: ongeveer 1/2 uur tot 1 uur per sessie

 • Prijs: 20 euro per sessie (exclusief kilometervergoeding)

pootkopie.png

Puppycursus DIY

DIY: do it yourself!
Je wil je pup zelf alles aanleren, maar je weet niet goed hoe en waar je moet beginnen? Dan is de puppycursus DIY misschien wel iets voor jou. Ik kom 3 maal aan huis om je tijdens dit proces te begeleiden:

 • een eerste keer om kennis te maken met jou en je pup en om samen te bekijken welke commando's jij je hond graag wil aanleren

 • een tweede keer om het opgestelde begeleidingsplan samen met jou te overlopen, zodat je vlot zelf aan de slag kan

 • een derde keer tussendoor om even te kijken hoe alles loopt en indien nodig wat bij te sturen, zaken aan te passen,...

 • Duur: ongeveer 1 uur per sessie

 • Prijs: 95 euro voor het gehele pakket (exclusief kilometervergoedingen)

pootkopie.png

Graag vestig ik voor de duidelijkheid nog even de aandacht op het verschil tussen opvoeden en africhten van de hond.
Een hond opvoeden is ervoor zorgen dat de hond weet wat wel en niet mag, dat de hond je erkent als baas en dat je met je hond op verschillende plaatsen en in verschillende situaties kan komen zonder dat dit problematisch is voor jou, de hond zelf of anderen in de omgeving.
Als we spreken over het africhten van een hond, dan hebben we het over doorgedreven trainen met de bedoeling deel te nemen aan wedstrijden / disciplines.
Wat ik doe is samen met jou de hond opvoeden. Dit betekent niet dat je hond later niet zal kunnen deelnemen aan wedstrijden (moest je besluiten aan hondensport te doen), maar zal je hond hiervoor eerst bijkomende testen / examens moeten ondergaan (zoals de socialisatietest).